REGRESSIE- en REÏNCARNATIETHERAPIE 

Regressie betekent op gevoelsniveau terug gaan naar de situatie(s) waarin jouw probleem is ontstaan. Als je het op dat moment of gedurende die periode hebt kunnen verwerken dan zou er geen probleem zijn. Dan zou het niet méér zijn dan een nare herinnering aan iets dat voorbij is. De menselijke geest beschermt ons soms voor nare herinneringen. Zoals gips om een gebroken been. Maar als het been genezen is dan moet het gips er af. Anders gaat het jeuken of ontsteken. Weggestopte nare herinneringen wachten als het ware op een kans om alsnog verwerkt te worden. Ze bezorgen je een gevoel of reactie die niet echt hoort bij de situatie van nu. Wat doet regressietherapie? Naar de kern van het probleem en alsnog verwerken, ontladen. Maar als je iets hebt weggestopt, diep van binnen dan ben je toch niet goed wijs om dat op te rakelen? Het was TOEN nodig om het weg te duwen. Je duwt het voor je uit, je sleept het met je mee, ook al weet je niet precies, of helemaal niet, wat het is. NU ben je sterk genoeg om het voorgoed van je af te gooien. Een proces van inzicht en opluchting.  

Reïncarnatietherapie........voor sommige mensen is dit een brug te ver. Misschien wel eng zelfs. Begrijpelijk?Misschien ben je opgegroeid met een traditioneel kerkelijk geloof. Misschien koester je dat. Of misschien heb je dat afgeschud. Zou je daar het geloof in vorige levens voor in de plaats nemen?

"Geloof me", je hoeft voor reïncarnatietherapie niet ergens in te geloven. 
Maar het kan gebeuren dat de therapeut vraagt om in gedachten terug te gaan naar het moment waarop de klacht is ontstaan.
En dan, zonder dat je daar op uit bent ervaar je jezelf in een situatie die niet bij dit leven hoort.
Daar vinden we dan ook de bron van je klacht en die verwerken we. 
Ook wordt duidelijk wat deze diep liggende herinnering te maken heeft met je probleem Anno Nu.